Gépi automata váltó olajcsere

Gépi olajcsere, amivel a teljes mennyiség cserélhető,és az öblítés elvégezhető

Gépi automata váltó olajcsere

A teljes mennyiség cseréje a váltó öblítésével, csak egy erre a célra kifejlesztett speciális gép segítségével végezhető el.

Tesztkör

A tesztkör alatt, meggyőződünk az automata váltó helyes működéséről , és felmelegítjük az olajat a cseréhez

Szűrő cseréje

A váltóolajszűrőt kicseréljük , azoknál a típusoknál, ahol erre lehetőség van.

Hibakód kiolvasás

Kiolvassuk az autó hibakód tárolóját, ellenőrizve a váltó állapotát az olajcsere előtt

Automata váltó olajcsere

Az automata váltó olaj teljes mennyiségét cseréljük. Olajcserélő gépünk segítségével, nem marad a régi olajból semmi a rendszerben.

Az egyik legfontosabb karbantartás az automata váltó olajcsere

Az időben elvégzett olajcsere jelentősen megnöveli az automata váltó élettartamát, megelőzi a meghibásodásokat, de a hibás automata váltót nem javítja meg.

Miért ennyire fontos az automata váltó olajcsere?

 

Az elmúlt évek szerviztapasztalata megmutatta, hogy annak ellenére, hogy bizonyos típusok esetén gyártó a gyári töltetet a teljes élettartamra ajánlja, az el nem végzett automata váltó olajcsere, korai meghibásodásokhoz vezethet. Bátran kijelenthetjük, hogy az automata váltóban is fontos a rendszeres olajcsere.

Az automata váltó olajcserével megelőzhetők az olyan kezdeti tünetek, mint a rángatás. Az automata váltó olajcsere megelőző karbantartást ad, de nem javítja a meglévő hibát.

A megfelelő karbantartás segítségével hatékonyan növelhető az automata váltó élettartama, emellett az automata váltó működése befolyásolja a menetkomfortot is.

A legtöbb automata váltó, annak szerkezeti felépítése miatt, olaj hagyományos leengedése után, az elhasználódott olaj több, mint fele bent marad a váltóban.
A teljes töltet cseréje egy speciális géppel oldható meg, aminek segítségével elvégezhető a gépi automata váltó olajcsere. A gép nem csak a teljes mennyiséget cserélni, de át is öblíti a rendszert, így biztosítható, hogy csak friss lesz marad a váltóban.

A fent részletezett technológiai sajátosság miatt az ajánlatunkban előfordul, hogy több olaj mennyiséget tüntetünk fel, mint a teljes olajtöltet. A különbség az öblítéses technológia szükségletéből adódik. Az automata váltó olajcserét, valamint az öblítést minden esetben addig végezzük, ameddig tiszta olajat nem látunk a gép ellenőrző ablakán.